Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Γαύροι - Βάζελοι : 2-1
σε αγώνα δυσφήμισης του Ποδοσφαίρου

Όπως πάντα στον μεταξύ τους αγώνα, κάτι θα συμβεί. "Διαπλεκόμενοι" και οι δύο, ανάλογα τις εκάστοτε ισορροπίες, διαμορφώνουν πλαστά και άδικα αποτελέσματα. Αυτή τη φορά αδικήθηκε οφθαλμοφανέστατα ο Παναθηναϊκός. Πολύ το χάρηκα, κάπως έτσι ήθελα να τελειώσει το παιγχνίδι. Ο λόγος; Όταν κερδίζουν, με μαϊμού πέναλτυ και με εύνοια των διαιτητών, τις άλλες μικρές και επαρχιακές ομάδες, τότε δεν μιλούν!! Έρχεται κάποτε η στιγμή να το πληρώσουν!! Αυτή τη φορά οι Βάζελοι. Εύχομαι την επόμενη να είναι τα Γαυρόπουλα!!...

2-1



Λίγα λόγια για τον αγώνα

Ο Ράφικ Τζιμπούρ σκοράροντας στο 91ο λεπτό οδήγησε τον Ολυμπιακό σε πρόωρη στέψη στο Καραϊσκάκη. Με το 2-1 επί του Παναθηναϊκού, οι “ερυθρόλευκοι” πήγαν τη διαφορά στο +10, εφτά αγωνιστικές πριν το φινάλε και ουσιαστικά κατέκτησαν το φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μιραλάς στο 20', ισοφάρισε στο 58' ο Λέτο για τον Παναθηναϊκό που έχει σοβαρά και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του ανεπαρκέστατου Δημήτρη Καλόπουλου. Μεταξύ άλλων δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Κατσουράνη στο 82', ενώ στο νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού είναι σε θέση οφσάιντ και επηρεάζει τη φάση ο Πάντελιτς.


Μετά το ντέρμπι:

►Εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί του Ολυμπιακού και χτύπησαν παίκτες του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε ένας οχετός, με ψιλές, βρισιές και κυνηγητό στα αποδυτήρια
►Ο Σισέ δήλωσε αηδιασμένος πως θα φύγει μετά το τέλος της σεζόν από το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκός
►Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρωταγωνίστησε στα αποδυτήρια σε φραστικό επεισόδιο με τον Σισέ, φέρεται να απώθησε τον Σισέ και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός δίδαξε αρχές και ήθος!
►Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για ...νέα Ριζούπολη
►Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, εκπρόσωπος μιας άλλης ποδοσφαιρικής σχολής, με υγεία και πολιτισμό, δήλωσε ευθαρσώς μετά το ντέρμπι ότι δεν του άρεσαν αυτά που έγιναν μετά το παιχνίδι
►Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα το Σαββατόβραδο δήλωσε ότι δεν ήθελε να πάει στη συνέντευξη Τύπου και δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Την Κυριακή ο Πορτογάλος μιλώντας στην “A Bola” ζήτησε την παρέμβαση της UEFA και της FIFA για όσα έγιναν στο Καραισκάκη.

Μαύρη Βαζελίνη για Χανουμάκια

Τελικά οδεύουμε από το κακό στο χειρότερο! Η ΑΕΚάρα έχασε πάλι από τους Βάζελους, παρουσιάζοντας θέαμα σχετικά βελτιωμένο αλλά με μία άμυνα για τα πανηγύρια. Η 22η αγωνιστική μας βρίσκει με το "στρινγκ" κατεβασμένο. Όποιος μας συναντάει στον δρόμο του μας πισωγλεντάει!! Θλίψη και κατήφεια...


ΜΑΥΡΗ

ΒΑΖΕΛΙΝΗ

ΓΙΑ

ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ

Ο Παναθηναϊκός καλύτερος από την ΑΕΚ νίκησε με 3-1 και παρέμεινε στο κυνήγι της κορυφής πηγαίνοντας στο Καραϊσκάκη με το -7. Ο Σισέ οδήγησε την ομάδα του σε μια ακόμα νίκη και αποθεώθηκε από τον κόσμο που του πέταξε την φανέλα στο φινάλε. Κατσουράνης και Βύντρα οι σκόρερ του "τριφυλλιού" ο Σκόκο είχε μειώσει προσωρινά.
Παρουσία περίπου 35.000 οπαδών τους, οι "πράσινοι" πήραν την νίκη-εκδίκηση από την ΑΕΚ (για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδος), αν και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε πει πως δεν θα ήταν εκδίκηση αλλά υποχρέωση η νίκη επί της "Ενωσης".
3-1

Με "ηγέτη" και σκόρερ τον Σισέ, οι παίκτες του "τριφυλλιού" έλαβαν το μήνυμα από την εξέδρα για νίκη στο "Καραϊσκάκη" και πλεόν πάει το επόμενο Σάββατο κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και με την διαφορά στο +7 για να την μειώσει.
Σε ότι αφορά το ματς, οι γηπεδούχοι παρά τις απουσίες των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Νίνη έπαιξαν με την "φωτιά" αν και θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι. Τελικά, ο Σισέ με γκολ στο 75' έδωσε τέλος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.


Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Τα πιο γρήγορα γκολ στο Ποδόσφαιρο

Τα πιο γρήγορα γκολ στο ποδόσφαιρο, "τα γκολ από τα αποδυτήρια" ή "οι φάβες του τερματοφύλακα" έχουν τελικά εξαιρετική πλάκα. Πάντα συμβαίνει τό ίδιο σκηνικό. Γέλια από όλους, αμηχανία στον στον ένα πάγκο, καζούρα από τον άλλο πάγκο και ένα δύστυχο τερματοφύλακα να μένει άγαλμα!! Χαρείτε μερικά τέτοια γκολ...

Το 1ο πιο γρήγορο Γκολ


Στην Ιταλία το Σαββατοκύριακο που πέρασε ασχολήθηκαν εκτενώς με το γκολ του Μικέλε Βιρτζίλιο στον αγώνα Ναρνέσε – Κάζα ντελ Ντιάβολο και αν είναι το πιο γρήγορο στην ιστορία. Εμάς η απορία μας είναι πως γίνεται μια ομάδα να ονομάζεται Κάζα ντελ Ντιάβολο; Και καλά να πάθει που έφαγε αυτό το γκολ…


Το 2οπιο γρήγορο Γκολ


Ένα κλικ πιο γρήγορο, πάντως, φαίνεται να είναι το γκολ του Ναουάφ Αλ Αμπέντ, του επιθετικού της Αλ Χιλάλ που κόντρα στην Αλ Σοάλα βρήκε δίχτυα στα δύο δευτερόλεπτα!!

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΠΕΛΛΟ: Πρόκριση-θρίλερ της ΑΕΚ στο 98'!

Προημιτελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, επαναληπτικός του αγώνα ΠΑΟ-ΑΕΚ (0-1). Ένας πραγματικά αγώνας "Θρίλερ". Πρόκριση της ΑΕκάρας στο 98΄ από ένα γκόλ δώρο του δύστυχου νεαρού τερματοφύλακα Καρνέζη (τον λυπάμαι πραγματικά, κάηκε ο πιτσιρικάς από την συμμετοχή σε Ντέρμπυ). Το Σκόρ; Ήττα της ΑΕΚ με 2-3. Μία γλυκία ήττα πρόκρισης.
Να σχολιάσω τον αγώνα; Ένα καλό παιχνίδι, ανοικτό με χαλαρές γραμμές (Γιατί η ΑΕΚ άραγε επέλεξε αυτό το παιχνίδι τακτικής;) και άμυνες ασύνδετες (ειδικά η άμυνα της ΑΕΚ θύμιζε "παιδική χαρά" και η συνοχή της "τυρί Έμενταλ", γεμάτη τρύπες).
2-3

Ο Παναθηναϊκός ήταν γενικά καλύτερος, πιο οργανωμένος με περισσότερες και ουσιαστικότερες ευκαιρίες. Έβαλε το χεράκι του ο "Θεούλης" και κλέψαμε ένα αποτέλεσμα που δεν μας ανήκει. Ο διαιτητής ήταν απίστευτα κακός. Αδίκησε και τις δύο ομάδες και προκάλεσε τις δίκαιες διαμαρτυρίες τους. Ένα παιχνίδι που δεν το χάρηκα. Δεν προκριθήκαμε δίκαια. Ένας αγώνας που σταθήκαμε κοινώς "ευρύπρωκτοι"....
Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα δεν έδωσαν δείγματα "καλής γραφής". Ο Μίτσελ αναιμικός, με πολλά λάθη και ο Μπαχά κοινώς "Μπάχαλο". Είναι βέβαια νωρίς ακόμα. Η ομάδα ζωντάνευσε μόνο μετά την είσοδο του Μπλάνκο. Κρατάω την πρόκριση και θέλω να ξεχάσω όλα τα υπόλοιπα...
Πρόκριση-θρίλερ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε η ΑΕΚ που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό σκοράροντας με τον Μίτσελ στο 97'30''! Η “Ένωση” έχασε ως γηπεδούχος με 2-3, αλλά προκρίθηκε γιατί είχε κερδίσει με 2-0 στο πρώτο ματς. Ο Λαγός έβαλε μπροστά την ΑΕΚ στο 13', ο Παναθηναϊκός απάντησε με Σισέ (21'), Ζιλμπέρτο (45') και Βύντρα (63').
Στο 73' αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα ο Βύντρα, στον οποίο ο διαιτητής χαρίστηκε (και δεν απέβαλλε) από το 34ο λεπτό. Επεισοδιακό το ματς, με άγριες συμπλοκές στο τέλος οπαδών της ΑΕΚ με την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων.
Δείτε ένα βιντεάκι (από το "Youtube") με τις κυριώτερες στιγμές του αγώνα και φυσικά τα γκολ. Εδώ θέλω να αναφέρω παρεπιπτόντως ότι το φαινόμενο με τα ιδιωτικά συνδρομητικά κανάλια, έχει παραγίνει. Δεν μπορούμε ούτε ένα αγώνα να δούμε σπίτι μας, πρέπει να τρέχουμε στις καφετέριες που έχουν τηλεοράσεις και την σχετική σύνδεση (ο αγώνας μεταδόθηκε από το Conn-x). Προσπαθούν, ντε και καλά, να μας αναγκάσουν να πληρώνουμε συνδρομή. Λυπηρό...

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Το Χανουμάκι έφαγε Γαύρους...

Τέλειωσε την Κυριακή και το παραδοσιακό ντέρμπυ στο ποδόσφαιρό μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Το αποτέλεσμα; Νίκη της ΑΕΚάρας με 1-0. Από άποψη θεάματος ήταν μία σούπα και κατέδειξε την γύμνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Από άποψη αποτελέσματος πολύ διδακτικό. Έκοψε την υπεροψία των "Γαύρων" που θεωρούσαν ότι θα κάνουν περίπατο στο Πρωτάθλημα.
Η ΑΕΚ παραμένει δυστυχώς σε μία "τροχιά - προσπάθεια" εύρεσης ταυτότητας και η απόδοση της είναι απογοητευτική. Δεν την βλέπω να πηγαίνει καλά φέτος. 'Ομως οι "Γαύροι" πήραν ένα καλό μάθημα. Περαστικά !!!
1-0


Λίγα Λόγια

Ο Μπλάνκο έβαλε ένα πανεύκολο γκόλ, μετά από μία ασυνεννοησία της αμυντικής διάταξης του Ολυμπιακού στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Έχει εξελιχθεί σε μόνιμο εκτελεστή, στους μεταξύ των Ομάδων αγώνες. Μου αρέσει αυτός ο παίκτης, αν και μερικές φορές δείχνει μία ανωριμότητα, φλυαρία και μονίμως κάνει τα εύκολα, δύσκολα.

Από τον Ολυμπιακό τα νεαρά παιδιά φαίνεται να έχουν μέλλον. Μακάρι!! Για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου...

Simona Halep - Η αγαπημένη μου τεννίστρια

Η αγαπημένη μου τεννίστρια ήταν η Ρουμάνα Simona Halep για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος αφορούσε το επιθετικό παιχνίδι της, την έλλειψη φόβου για την τακτική της και τις παράτολμες προσπάθειές της. Ο δεύτερος είναι η έντονη θηλυκότητά της και το εκπληκτικό, πλούσιο στήθος της.
Δυστυχώς αποφάσισε να κάνει εγχείρηση μείωσης του όγκου του στήθους της για λόγους αθλητικής και αγωνιστικής βελτίωσης. Θεωρώ ότι έχασε μέρος της θηλυκότητάς της που την έκαναν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες αθλήτριες που έμοιαζαν με αδύνατα και μυώδη αγοράκια.



Στην παρακάτω φωτογραφία η Simona Halep μετά την εγχείρηση μείωσης στήθους, όπως εμφανίστηκε στον πρώτο για το 2010 αθλητικό αγώνα. Φυσικά παραμένει ελκυστική, αλλά αλλιώς την είχαμε συνηθίσει. Και για την ιστορία: Από τότε που έκανε την εγχείρηση αγωνιστικά έγινε χειρότερη. Δεν έχει νικήσει ούτε σε ένα σοβαρό αγώνα !!!